Help

ODC - Handleiding

Aanmelding en toegang
Om de ODC profielmeting te maken ontvangt u na aanmelding bij Odin company, een mail waarin u de uitnodiging voor de ODC kan bevestigen. Na het activeren wordt u gevraagd uw persoonlijke gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen en/of te corrigeren. Na het aanmaken van een eigen wachtwoord wordt u automatisch doorgeleid naar het beginscherm van de ODC. Uw wachtwoord moet bestaan uit minimaal acht tekens, waaronder tenminste een cijfer.
Mocht u problemen ondervinden met het maken van de meting dan kunt u mailen naar odc-metingen@ppmoost.nl

Compatibiliteit
De ODC website is toegankelijk op alle hedendaagse web-browsers en ook tablets. De daarvoor toegepast moderne internet technologie kan op sommige oude web-browsers mogelijk beperkingen geven. Dit is het geval bij Windows versies van Explorer 7 en ouder; bij Mac betreft het Safari versies 5 en ouder. De browsers Chrome en Firefox hanteren de nieuwste versies en zijn daarmee zeer geschikt. 
Mocht u problemen ondervinden, raden wij u aan om de Google Chrome web-browser te gebruiken. Deze is zeer snel en gratis verkrijgbaar. Click hier: http://www.google.com/chrome om deze te downloaden. Na het installeren, log opnieuw in op http://ppmoost.odincompany.com, en klik op "start de meting". 

Start meting
Om de meting te starten, kies je in de menubalk aan de bovenzijde van het scherm de link "Start de meting". Er verschijnt dan het eerste scherm met afbeeldingen.

Meting
In het eerste scherm en volgende pagina´s wordt aan jou gevraagd steeds keuzes te maken uit beelden. Na de keuzes te hebben gemaakt, sluit je de pagina af door rechtsonder op de pagina te klikken op "volgende". Als je de beelden wilt vergroten, kun je op een pc in- en uitzoomen via de toetsen Ctrl-toets en + en Ctrl-toets en -. Op een tablet kun je inzoomen door twee vingers op het scherm te spreiden, en met de omgekeerde beweging kun je uitzoomen.
Na de beelden worden 24 competentiekaarten voorgelegd, waarvan je gevraagd wordt er tien te kiezen. Je krijgt de kaarten per stuk gepresenteerd met de mogelijkheid je keuze aan te geven. Daarna zie je alle kaarten en de keuzes terug in een overzicht, en kun je de selectie nog aanpassen. Zolang je meer of minder kaarten hebt gekozen kun je de meting niet afronden. Je ziet in dat geval een melding met het onjuiste aantal rechtsonder het overzicht. Bij precies tien keuzes kun je rechtsonder de pagina jouw keuze bevestigen en kom je in het afsluitende scherm. 

Afronding
In het laatste scherm kun je eventuele vragen of opmerkingen plaatsen. Je sluit de meting definitief af door rechtsonder in het scherm te klikken op meting afronden, dan kom je terug op het beginscherm. Je kunt onder de tab ‘gebruikers’ je ondernemersprofiel direct inzien door op persoonlijk profiel (PDF) en/of Dashboard te klikken. Via (PDF) kun je het profiel downloaden en eventueel printen. In de menubalk aan de bovenzijde kun je je vervolgens afmelden en de pagina verlaten.   

Printen van PDF
Vanuit Safari (Apple) kunnen bij het rechtstreeks printen van een rapportage vanuit de browser de boven- en onderrand van het PDF-document wegvallen. Apple werkt aan een oplossing voor dit probleem. 
Het probleem is te ondervangen door onderaan je scherm in het midden te gaan staan met de cursor. Daar verschijnt dan een vakje waarin je kunt kiezen voor een voorvertoning, zonder direct het rapport te hoeven downloaden. Het uitprinten van de voorvertoning verloopt vervolgens probleemloos. 

Printen van teamplaatjes via Print Chart
Het printen van teamplaatjes via Print Chart (in de rechterbovenhoek van de teamplaatjes) werkt alleen als je browservenster binnen een A4 past. Je kunt hiertoe je browservenster desgewenst minder breed maken. Alternatief is om een PNG, JPEG of PDF van het plaatje te downloaden.

Vragen?
Mocht u ondanks bovenstaande in de voortgang van de meting problemen ondervinden, neem dan contact op met odc-metingen@ppmoost.nl